Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν αποθήκες σιτηρών στο Μικολάγιεβ

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες σιτηρών στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, το Μικολάγιεβ, προκαλώντας φωτιά που εξακολουθεί να καίει ως σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τρύπες στις μεταλλικές στέγες τουλάχιστον δύο αποθηκών και πυροσβεστικές δυνάμεις να ρίχνουν νερό σε κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, έκτασης τουλάχιστον 200 τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι τερματικοί σταθμοί σιτηρών στο Μικολάγιεβ, και ορισμένοι έχουν ήδη δεχθεί επίθεση κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ουκρανία διεξάγει μια αντεπίθεση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό τις τελευταίες εβδομάδες, για να προσπαθήσει να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από την πόλη Χερσώνα προς τα νοτιοανατολικά και προς την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Η αντεπίθεση στο Μικολάγιεβ απέτυχε» λένε οι Ρώσοι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι οι προσπάθειες της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας απέτυχαν, με τις δυνάμεις της να έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και άνδρες.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι δυνάμεις της κατέρριψαν τρία ουκρανικά ελικόπτερα και ότι η Ουκρανία έχασε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια μαχών διάρκειας δύο ημερών γύρω από την πρώτη γραμμή Μικολάγιεβ-Κρίβιι Ριχ και σε άλλες περιοχές της νότιας Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία Reuters