Ουκρανία: «Ρώσοι αξιωματικοί έχουν πληρώσει τις αποτυχίες της εισβολής» λένε οι Βρετανοί

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας στην σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, αποκαλύπτει πως ανώτατοι Αξιωματικοί των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για τις επιδόσεις και τα αρνητικά αποτέλεσματα στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής, με σημεία αναφοράς την ήττα στο Χάρκοβο αλλά και την βύθιση του καταδρομικού Moskva.

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει απομακρύνει (απολύσει) υψηλόβαθμους αξιωματικούς και διοικητές σχηματισμών που θεωρείται ότι είχαν κακή απόδοση κατά τα αρχικά στάδια της εισβολής στην Ουκρανία.

Ειδικότερα:

Ακόμα, οι Βρετανοί τονίζουν ότι είναι εμφανής και διαδεδομένη μια «κουλτούρα» συγκάλυψης ευθυνών στο ρωσικό στρατιωτικό σύστημα. Πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην εισβολή στην Ουκρανία λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο υπόψη το γεγονός ότι μπορεί να τους επιρρίψουν προσωπικές ευθύνες για τις όποιες αποτυχίες ή αναποτελεσματικότητα των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο επιχειρήσεων.

Φωτογραφία Reuters