Ουκρανία: «Σκληρές μάχες» στη Μπαχμούτ – Η Wagner αρχίζει να λαμβάνει πυρομαχικά

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner είπε σήμερα ότι, με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα που διαθέτει, οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα πυρομαχικά που χρειάζονται και ότι διεξάγονται σκληρές μάχες στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα, οι ομάδες προωθήθηκαν το μέγιστο 130 μέτρα (…) Διεξάγονται σκληρές μάχες αλλά οι ομάδες συνεχίζουν την προώθησή τους» ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, (οι ομάδες) αρχίζουν να λαμβάνουν πυρομαχικά. Αυτό δεν το έχουμε δει ακόμη στην πράξη», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τον ρυθμό των επιθέσεων στα ανατολικά και έχουν πργματοποιήσει μικρές τακτικές προόδους στα μέτωπα της Μπαχμούτ, της Αβντίιφκα και της πόλης Λίμαν.

«Ταυτόχρονα, ο εχθρός βρίσκεται σε ενεργό άμυνα στα μέτωπα Kupiansk, Novopavlivka, Orikhiv και Prydniprovia», προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters