Ουκρανία: Στους 24 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ – Οι Ρώσοι «περηφανεύονται» για το χτύπημα

Στους 24 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική επίθεση με ρουκέτα που έπληξε πενταώροφη πολυκατοικία στην Τσάσιβ Γιαρ στην ανατολική Ουκρανία το Σάββατο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν μέσα στα ερείπια επιζώντες, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε σήμερα διασώστες να ανασύρουν έναν επιζώντα από τα ερείπια τοποθετώντας τον σε ένα φορείο και να μεταφέρουν τα πτώματα δύο ανθρώπων σε λευκές σακούλες.

Εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών.

Από την άλλη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η πυραυλική αυτή επίθεση «σκότωσε περισσότερους από τριακόσιους εθνικιστές».

Τα ρωσικά στρατεύματα «περηφανεύονται» ότι έπληξαν το Τσασίβ Γιαρ στις 10 Ιουλίου, και συγκεκριμένα ένα κτίριο κατοικιών με πυραύλους Iskander, λέγοντας ότι χτύπησαν ένα στρατιωτικό σημείο ανάπτυξης και σκότωσαν πάνω από 300 Ουκρανούς στρατιώτες.

«Όπλα υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του οικισμού Τσασίβ Γιαρ κατέστρεψαν τον χώρο προσωρινής ανάπτυξης της 118ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα της επίθεσγς, περισσότεροι από τριακόσιοι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν σκοτωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό της πόλης Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε πως ο βομβαρδισμός έπληξε πολιτικές υποδομές περιλαμβανομένης μιας εμπορικής ιδιοκτησίας και ενός συνεργείου επισκευής ελαστικών. «Αυτά είναι μέρη που δεν είχαν στρατιωτική σημασία», δήλωσε ο δήμαρχος Ίχορ Τερέχοφ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters