Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο – «Τιτάνιες» προσπάθειες να σταματήσει η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα, η οποία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Οι γιατροί παρέχουν την αναγκαία βοήθεια. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων επικαιροποιούνται» ανέφερε ο κυβερνήτης Ολέχ Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι κατακτητές εξαπολύουν ασταμάτητα επιθέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο. Χθες βομβάρδισαν την κοινότητα Chuhuiv hromada, σκοτώνοντας δύο ντόπιους.

Το ίδιο βράδυ, ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε μια αυλή σχολείου στο Χάρκοβο. Ένας άλλος πύραυλος προκάλεσε ζημιές σε διοικητικό κτίριο.

Οι δυνάμεις στην Ουκρανία απέκρουσαν επιθέσεις και ανέκοψαν τη ρωσική προέλαση κοντά στη Μαρίνκα, καθώς και στα μέτωπα του Μπαχμούτ και του Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού.

Στο μέτωπο του Ντονέτσκ, με την υποστήριξη του πυροβολικού, οι Ρώσοι επιχειρούν να αποκλείσουν την πόλη Λισιτσάνκ από τα νότια. Πυροβολούν κατά πολιτικών και στρατιωτικών υποδομών στις περιοχές Λισιτσάνκ, Vovchoiarivka, Loskutivka και Verkhnokamianka. Ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Λισιτσάνκ. Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Vovchoiarivka. Κοντά στο Verkhnokamianka, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα και τα ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters