Ουκρανία: Θύματα και ζημιές από τους ρωσικούς cruise – Αναχαιτίσαμε 36 από τους 43 που εκτοξεύθηκαν τη νύχτα, λέει το Κίεβο [vids]

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε 36 από τους 43 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πολλών πόλεών της, μερικές ώρες αφού ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «εγκληματική επιθετικότητα» της Μόσχας ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι επιχειρήσεις μάχης επέτρεψαν στις αεροπορικές δυνάμεις, σε συνεργασία με την αντιαεροπορική άμυνα … να καταστρέψουν 36 πυραύλους cruise» από «σύνολο 43 πυραύλων», δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι.

Ωστόσο όσοι πύραυλοι «ξέφυγαν» από την αντιαεροπορική άμυνα ή θραύσματά τους, προκάλεσαν πολλές υλικές ζημιές, αλλά και θανάτους ή τραυματισμούς στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν χρήστες της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, εργοστάσιο εμφιάλωσης της Pepsi, ήταν οι στόχοι της Ρωσίας σε μια μαζική επίθεση με πυραύλους – αλλά και drones – σε όλη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών στην Ουκρανία, από την ρωσική επίθεση υπήρξαν οι ακόλουθες συνέπειες:

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ