Ουκρανία: «Νεκρός ο Ρώσος διοικητής της 49ης Στρατιάς στη Χερσώνα»

Ο σύμβουλος του προέδρου στην Ουκρανία, Ολέκσιγ Αρέστοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια πρώτη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Νωρίτερα σήμερα, τοπικές αρχές ανέφεραν πως το Σλάβουτιτς είναι «τελείως απομονωμένο», με τις ρωσικές δυνάμεις λίγο πέρα από τα όρια της πόλης. Σε μια ανακοίνωση, η διοίκηση της περιοχής του Κιέβου είπε: «Το Σλάβουτιτς είναι πλήρως απομονωμένο. Ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την πόλη».

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός εξουδετέρωσε άλλον έναν Ρώσο αντιστράτηγο, ο οποίος ήταν διοικητής της 49ης στρατιάς της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη στην πόλη Chornobayivka, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Χερσώνας, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αντιστράτηγος Yakov Rezantsev, είναι ο έκτος Ρώσος αξιωματούχος τέτοιου βαθμού που σκοτώνεται στον πόλεμος της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν μερικώς να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία από εδάφη στην ουκρανική περιοχή Ντονέτσκ.

«Ο εχθρός πέτυχε εν μέρει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της προσωρινά κατεχόμενης Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και τμήματος της περιοχής του Ντονέτσκ», σημειώνεται σε μια διαδικτυακή ανάρτηση. Η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.

Το Τσερνίχιβ έχει αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις

Η πόλη Τσερνίχιβ, στην βόρεια Ουκρανία, έχει αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Η πόλη έχει περικυκλωθεί (…), επιχειρησιακά από τον εχθρό», δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσάους, προσθέτοντας ότι η πόλη δέχεται πυρά από πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία Twitter