Ουκρανία: Το «βομβαρδισμένο τοπίο» στο αεροδρόμιο του Γκοστόμελ μετά την αποχώρηση των Ρώσων [vid]

Στις 31 Μαρτίου 2022, μετά τις δηλώσεις σχετικά με τη «μείωση» της στρατιωτικής δραστηριότητας γύρω από το Κίεβο, και αναφορές που υποδεικνύουν την απόσυρση ορισμένων μονάδων από αυτές τις περιοχές, τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο αεροδρόμιο Γκοστόμελ, κοντά στο Κίεβο, στην Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή ‘εγινε μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη και το σχέδιο της Μόσχας να απομακρύνει ορισμένες δυνάμεις από την περιοχή για να επικεντρωθούν εκ νέου στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ.

Η αποχώρηση ορισμένων ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα θεωρείται από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ως μια «μείζονα» αλλαγή στρατηγικής από τη Μόσχα. Ουκρανικά drones κατέγραψαν την εκτεταμένη καταστροφή στο αεροδρόμιο Antonov, όπου έλαβε χώρα μια σφοδρή μάχη μεταξύ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ρώσων μεταξύ 25 και 26 Φεβρουαρίου, κατά τις πρώτες φάσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε αυτό το αεροδρόμιο στεγαζόταν και το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, το An-225 «Mriya». Η οροφή έχει μερικώς καταρρεύσει, το μπροστινό τμήμα του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν την πόλη Bucha από τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Επίσης, απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις πίσω από την γραμμή της περιφέρειας του Κιέβου, καθώς ανακατέλαβαν 17 οικισμούς από τους Ρώσους.

Φωτογραφία Twitter