Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα σε δεκάδες ουκρανικές περιοχές

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σήμερα σε νέα μεγάλης κλίμακας ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, που είχαν στόχο ειδικότερα ενεργειακές εγκαταστάσεις, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και, δυστυχώς, άλλοι 11 έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Ολεξάντερ Χορουνέιι στην ουκρανική τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι 11 περιοχές έχουν πληγεί συνολικά από τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 47 από τους 55 πυραύλους που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία, δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα πυραυλικά πλήγματα σήμερα το πρωί στην Ουκρανία στη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια μέρα μετά την εξασφάλιση από το Κίεβο των δεσμεύσεων Δυτικών για την παροχή σύγχρονων αρμάτων μάχης για την προσπάθειά του να απωθήσει τη ρωσική εισβολή.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε προκαταρκτικά ότι περίπου έξι Tu-95 πέταξαν έξω από την περιοχή του Μουρμάνσκ και εκτόξευσαν πυραύλους», δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). Η διοίκηση του Κιέβου ανέφερε ότι 15 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν απευθείας στην πόλη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters