Ουκρανία: «Τους έπιασαν στον ύπνο» οι Ρώσοι – Οκτώ νεκροί στρατιώτες από βομβαρδισμούς στο Μικολάγιεφ

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από ρωσική αεροπορική επιδρομή που έπληξε τους στρατώνες τους στη πόλη Μικολάγιεφ ενώ κοιμόντουσαν.

Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία σήμερα από μια ρωσική αεροπορική επιδρομή που έπληξε τους στρατώνες τους στη νότια πόλη Μικολάγιεφ ενώ κοιμόντουσαν, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο τοπικός περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο ίδιος ανέφερε πως ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούσαν στο αεροδρόμιο στην πόλη Μικολάγιεφ. Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες πετρελαίου στη πόλη Zhytomyr, νότια του Κιέβου και στην πόλη Chernyahiv στην δυτική Ουκρανία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 16 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία.

«Μέχρι τις 7 Μαρτίου, ο ΠΟΥ έχει επαληθεύσει 16 επιθέσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία. Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου. Άλλα αναφερόμενα περιστατικά βρίσκονται επί του παρόντος σε διαδικασία επαλήθευσης», ανέφερε μέσω Twitter.

«Αυτές οι επιθέσεις οδήγησαν σε τουλάχιστον 9 θανάτους και 16 τραυματισμούς. Τουλάχιστον 7 από αυτούς τους τραυματίες είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία Twitter 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντρίμμια drone που κατέπεσε στην Φινλανδία / Lehtikuva/Sasu Jarnstedt via REUTERS/File photo
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Κλείνει ένα μέρος του εναέριου χώρου και περιορίζει την θαλάσσια κυκλοφορία κοντά στη Ρωσία λόγω κινδύνου drones

Ουκρανικά drones που είχαν στόχο τη Ρωσία εισήλθαν φέτος στον εναέριο χώρο της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας