Ουκρανία: «Βόμβα από drone σκότωσε 15 Ρώσους στρατιώτες την ώρα που έβλεπαν…ταινία»! [vid]

Μοιάζει απίστευτο, αλλά πολλοί λογαριασμοί χρηστών του Twitter από την Ουκρανία – συμπεριλαμβανομένων τοπικών μέσων ενημέρωσης – αναδημοσιεύουν ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει ένα ασύλληπτο γεγονός: την καταστροφή ενός ρωσικού άρματος μάχης και τον θάνατο 15 στρατιωτών, επειδή έβλεπαν… ταινία!

Συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο 24ωρο ένα βίντεο, που μάλιστα φέρει το λογότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία. Στο βίντεο απεικονίζεται η ρίψη βόμβας εναντίον ενός ρωσικού Τ-72 από ουκρανικό drone. Κατά τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας, αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να βρουν τον θάνατο 15 Ρώσοι στρατιώτες.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται γιατί υπήρξαν τόσα πολλά θύματα, την απάντηση δίνει ένας Ρώσος στρατιώτης που – πάντα σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας στην Ουκρανία – εξιστόρησε στην μητέρα του το τι συνέβη: οι στρατιώτες ήταν ανεβασμένοι στον πύργο του άρματος μάχης και παρακολουθούσαν… ταινία!

Η ουκρανική αντικατασκοπεία υποστηρίζει ότι κατέγραψε την συνομιλία του διασωθέντος Ρώσου στρατιώτη με την μητέρα του, στην οποία φέρεται – σε ελεύθερη απόδοση – να λέει:

«Μάνα, σήμερα είχαμε ένα απίστευτο περιστατικό. Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα είχαμε 15 νεκρούς στρατιώτες. επειδή παρακολουθούσαν μία ταινία πάνω στο τανκ. Κοντολογίς, (οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις) έριξαν μια βόμβα από drone πάνω στον πύργο! Από ένα drone! Απλά το πέταξαν, έριξαν τη βόμβα και εξερράγη».

Το βίντεο και το περιεχόμενό του δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθούν από κάποια άλλη πηγή.

Ωστόσο το μεταδίδει και ο ειδησεογραφικός οργανισμός Visegrad 24, βάζοντας και αγγλικούς υπότιτλους στο επίμαχο βίντεο που μεταδίδεται από την Ουκρανία.

Παρακολουθήστε το: