Ουκρανία: «Βόμβα» από τον Υπ. Εσωτερικών – Οι Ρώσοι αρνούνται να πάρουν τους νεκρούς τους, για πρώτη φορά στην Ιστορία

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας για την στάση των Ρώσων μετά την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Nexta TV, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε πως ο Ρωσικός στρατός αρνείται να παραλάβει τους νεκρούς του από τα μέτωπα των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία που συμβαίνει κάτι τέτοιο, φέρεται να δηλώνει ο Ουκρανός υπουργός.

Εάν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, είναι σχετικά εύκολο να εξηγηθεί. Στη Ρωσία ήδη έχει αρχίσει να διογκώνεται το κύμα δυσαρέσκειας, καθώς γονείς που θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους που υπηρετούν στον στρατό έχουν πάει στη Λευκορωσία για ασκήσεις, μαθαίνουν πως πολεμούν – και ενίοτε σκοτώνονται – στα μέτωπα στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που αποκάλυψε η Telegraph και μετέδωσε το OnAlert με Ρωσίδες μητέρες να λένε σε τοπικό κυβερνήτη ότι τα παιδιά τους χρησιμοποιούνται ως «εξαρτήματα» για κανόνια.

Σε αυτό το κλίμα είναι ενδεικτική η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν αργά χθες το βράδυ πως δεν θα στείλει νεοσύλλεκτους ή εφέδρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι στον πόλεμο συμμετέχουν «επαγγελματίες» στρατιώτες οι οποίοι υλοποιούν «τους καθορισμένους στόχους».

Όπως εξάλλου έχει ήδη γίνει γνωστό από το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διαψευστεί από τη Ρωσία, η Μόσχα μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις που μετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία έστειλε και κινητά κρεματόρια, πιθανότατα για να «κρύψει» τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών της.

«Αν ήμουν στρατιώτης και ήξερα ότι οι στρατηγοί μου είχαν τόσο λίγη πίστη σε μένα που με ακολουθούσαν στο πεδίο της μάχης με ένα κινητό κρεματόριο, ή ήμουν μητέρα ή πατέρας ενός γιου, που πιθανώς βρίσκονταν στη μάχη και η ρωσική κυβέρνησή σκέφτεται ότι ο τρόπος για να καλυφθούν οι απώλειες ήταν ένα κινητό κρεματόριο, θα ανησυχούσα βαθιά», είχε δηλώσει σχετικά στην εφημερίδα Telegraph στις 27/2/2022 ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.