Ουκρανία: Βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη – «Οργισμένο» μήνυμα Ζελένσκι «Σταματήστε τις δολοφονίες» [vid]

Τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες από την Ουκρανία υποστήριζαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαιευτήριο στην πόλη της Μαριούπολης.

Onalert Newsroom
Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες από την Ουκρανία υποστήριζαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαιευτήριο στην πόλη της Μαριούπολης. Υπάρχουν φόβοι για αρκετά θύματα, μητέρες και παιδιά.

Τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες μετέδωσε νωρίτερα και το onalert.gr, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ζελένσκι, η οποία συνοδευόταν από ένα βίντεο. Πιθανόν το βίντεο προέρχεται μέσα από το κτίριο του μαιευτηρίου στην Ουκρανία αμέσως μετά την επίθεση, δείχνοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, οι Ρώσοι κατέστρεψαν κι ένα παιδικό νοσοκομείο. «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων στην Ουκρανία. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έμειναν 600.000 άνθρωποι μετά από ρωσική επίθεση – Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης πλοίο με εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα