Ουκρανία – Υπηρεσία Πληροφοριών: «Έχει ξεκινήσει πραξικόπημα για να ρίξουν τον Πούτιν και είναι αδύνατο να σταματήσει»

Ένα πραξικόπημα για την ανατροπή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να σταματήσει, σύμφωνα με τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Μιλώντας στο Sky News, ο υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ είπε ότι μια ρωσική στρατιωτική ήττα θα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Πούτιν και την τελική κατάρρευση της χώρας. «Θα οδηγήσει τελικά στην αλλαγή της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Μπουντάνοφ, σύμφωνα με το Sky News. «Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο Μπουντάνοφ είπε «ναι» όταν τον πίεσε ο συντάκτης διεθνών υποθέσεων του Sky News, Ντόμινικ Γουάγκορν, εάν αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος. «Κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και είναι αδύνατο να το σταματήσουν», πρόσθεσε.

Μια κακή στρατιωτική απόδοση, το πεσμένο ηθικό και η δυσχερής οικονομία καθιστούν πιο πιθανό ένα πραξικόπημα εναντίον του Ρώσου δικτάτορα, ανέφερε το Insider, αλλά η ύπαρξη του FSB, του FSO και της Εθνικής Φρουράς, Rosgvardia, λειτουργούν ακόμα υπέρ της προστασίας του Πούτιν.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στο Sky News, ο Μπουντάνοφ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν είναι «σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος». Οι πληροφορίες προέρχονται από Μετά από έναν ανώνυμο Ρώσο ολιγάρχη, που συνδέεται στενά με το Κρεμλίνο, καταγράφηκε να λέει ότι ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος».

Υπήρξαν πολλές εικασίες για το αν ο Ρώσος ηγέτης δεν είναι καλά στην υγεία του. Πλάνα από βίντεο στα τέλη Απριλίου δείχνουν τον Πούτιν να τρέμει «ανεξέλεγκτα» και προκαλούν εικασίες ότι μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Κάποιοι σχολιαστές έχουν επίσης επισημάνει το ασυνήθιστα πρησμένο πρόσωπό του ως ένδειξη χρήσης στεροειδών και πιθανής ασθένειας, καθώς και τη χρήση κουβέρτας για να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης την περασμένη εβδομάδα.