Ουκρανία: «Ύπο τον πλήρη έλεγχό μας Μελιτόπολη και Χερσώνα» λένε οι Ρώσοι – Υποστολή ουκρανικής σημαίας στη Μελιτόπολη

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μιζίντσεφ, δήλωσε ότι η Μελιτόπολη και η Χερσώνα στην Ουκρανία βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφουν συνεχώς όλες τις αλλαγές στην κατάσταση στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Για άλλη μια φορά σας ενημερώνουμε ότι οι παραπάνω πόλεις βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχό μας, ο πληθυσμός τους συνεχίζει να ζει μια ειρηνική ζωή και έχει όλα τα απαραίτητα. Δεν υπάρχουν προβλήματα στην παροχή βοήθειας στους κατοίκους αυτών των οικισμών», είπε.

Ωστόσο, εικόνες και βίντεο που δημοσιεύονται από τη Μελιτόπολη και τη Χερσώνα δείχνουν τις αντιδράσεις των κατοίκων καθώς έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίων των ρωσικών δυνάμεων που κατέλαβαν τις πόλεις τους.

Στη Μελιτόπολη στην Ουκρανία, όπου έχει απηχθή ο εκλεγμένος δήμαρχος, και στη θέση του «διορίστηκε» μια φιλορώσα βουλευτής με τις «ευλογίες» της Μόσχας, έγινε σήμερα υποστολή της ουκρανικής σημαίας από την Πλατεία Νίκης της πόλης, τόπος πολλών διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Melitopol δημοσίευσε μία από τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι η σημαία κατέβηκε από υπαλλήλους δημοσίων έργων, όπως μεταδίδει το CNN.

Διαδηλώσεις στη Χερσώνα.
Διαδηλώσεις στη Μελιτόπολ.