Ουκρανικά drones έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης της ρωσικής αεροπορίας στο Βορονέζ [vid]

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης της ρωσικής αεροπορίας στην πόλη Μπορισόγκλεμπσκ στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας τη νύχτα της 8ης προς 9η Απριλίου, δήλωσε στην Kyiv Independent εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η επιβεβαίωση ήρθε αφότου το ρωσικό κανάλι Astra ισχυρίστηκε ότι το κέντρο αεροπορίας για την εκπαίδευση του προσωπικού πτήσης δέχτηκε επίθεση από δύο drones.

Τα drones φέρεται να εξερράγησαν, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και στα παράθυρα, όπως μεταδίδουν ρωσικά κανάλια μέσω Telegram.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας είπε στην Kyiv Independent ότι η επιχείρηση διεξήχθη από την HUR χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αντρίι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, γνωστοποίησε αργότερα ότι ένα εργοστάσιο αεροσκαφών έγινε στόχος στο Μπορισόγκλεμπσκ της Ρωσίας.

«Δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναφορές, οι κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής της επιχείρησης επηρεάστηκαν», δήλωσε ο Yusov στο Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) σήμερα, 9 Απριλίου 2024.

Εντωμεταξύ η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο drones πάνω από την Περιφέρεια Μπέλγκοροντ, δύο πάνω από την Περιφέρεια Βορόνεζ και έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune κοντά στην κατεχόμενη ακτή της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Kyiv Independent δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς.

Πηγή: Kyiv Independent