Ουκρανική Pravda: «Γέμισαν με Ρώσους στρατιώτες νοσοκομεία και νεκροτομεία στη Λευκορωσία»

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, τα νοσοκομεία στις πόλεις Homel, Mozyr και Norovlya στη Λευκορωσία άρχισαν να δέχονται τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες και τα νεκροτομεία αυτών των πόλεων δέχονται τους νεκρούς.

Όπως αναφέρει η Ουκρανική Pravda, επικαλούμενη την εφημερίδα Svaboda, Λευκορώσοι γιατροί υπέγραψαν συμφωνία μη αποκάλυψης σχετικά με αυτές τις πληροφορίες. Κάποιοι γιατροί απειλήθηκαν με απόλυση.

Πηγές επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα ότι τα νεκροτομεία στο Mozyr και στο Homel στη Λευκορωσία είναι γεμάτα με πτώματα Ρώσων στρατιωτών. Την περασμένη εβδομάδα στο Mozyr, φορτώθηκαν απευθείας σε ρωσικά τρένα.

«Υπήρχε ένας εξωπραγματικός αριθμός πτωμάτων! Οι άνθρωποι στο σταθμό Mozyr ήταν απλά σοκαρισμένοι από τον αριθμό των πτωμάτων που φορτώθηκαν στο τρένο. Οι άνθρωποι άρχισαν να κινηματογραφούν, αλλά ο στρατός τους έπιασε και τους διέταξε να διαγράψουν [το υλικό]. Στο χωριό Kamyanka κοντά στο Mozyr, το νεκροταφείο ήταν περιφραγμένο, δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να μπει και φρουροί είχαν τοποθετηθεί εκεί. Πρέπει να άρχισαν να θάβουν Ρώσους εκεί. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει ένα αεροδρόμιο και ένας μεγάλος ρωσικός καταυλισμός κοντά στην Καμγιάνκα», είπε ένας κάτοικος του Mozyr.

Μια άλλη πηγή είπε ότι το νοσοκομείο στο Mozyr εξακολουθεί να είναι γεμάτο με τραυματίες Ρώσους, τους οποίους φροντίζουν όλοι οι γιατροί, ακόμη και άλλων ειδικοτήτων, πέραν αυτών με ειδικότητας στην  περίθαλψη τραυματιών.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής αυτής στη Λευκορωσία δεν μπορούν ούτε να κάνουν ακτινογραφία εκεί: αντ’ αυτού στέλνονται στο νοσοκομείο παίδων.

Οι κάτοικοι του Homel είπαν ότι υπάρχουν λεωφορεία γεμάτα με τραυματίες Ρώσους στρατιώτες και φορτηγά γεμάτα νεκρούς.

«Τα φορτηγά μεταφέρουν τους νεκρούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο και από εκεί στη Ρωσία», είπε ένας κάτοικος του Homel .

Η εφημερίδα Svaboda αναφέρει επίσης ότι τραυματίες Ρώσοι νοσηλεύονται στο Homel Center for Radiation Medicine στη Λευκορωσία, από την αρχή του πολέμου.

Επιπλέον, οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Κοστιούκιβκα, σε διάφορα νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης και στο περιφερειακό νοσοκομείο.

Πηγή: pravda.com.ua