P-3C Orion: Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γερμανικό αεροσκάφος που «πλησίαζε τα ρωσικά σύνορα»

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτισαν σήμερα ένα αεροσκάφος P-3C Orion του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Στις 12 Απριλίου 2023, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στη Βαλτική εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

«Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος P-3C Orion απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο βάσης του», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πολεμικά αεροσκάφη του NATO πραγματοποιούν καθημερινά περιπολίες στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας και στην Βαλτική Θάλασσα, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

«Δεν επιτρέπεται η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζει η Ρωσία. «Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα χωρίς να προσεγγίσει επικίνδυνα το αεροσκάφος ξένου κράτους», καταλήγει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.