P-8 Poseidon: Το αμερικανικό αεροσκάφος που αποκαλύπτει τα Κινεζικά μυστικά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η καθημερινότητα των Αμερικανών πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιπολία της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων ABC, η περιπολία ξεκινά από την Οκινάουα της Ιαπωνίας, στην Αμερικανική Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Kadena, η 4η Μοίρα Περιπολίας του Πολεμικού Ναυτικού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα δημιούργησε περίπου 3.200 στρέμματα τεχνητής γης καλύπτοντας ωκεάνιους υφάλους με άμμο και τσιμέντο, μετατρέποντας τα σε νησιά. Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τη γη ως ιδιοκτησία,δηλαδή σαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν γειτονικά νησιά στη Χαβάη, σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα νησιά αυτά αναπτύσσονται και η κατασκευή δεν είναι μόνο για πολίτες, αλλά και για στρατιωτικούς σκοπούς. Πέρυσι, οι περισσότερες κατασκευές επικεντρώθηκαν στο νησί Fiery Cross, όπου τα νέα έργα κάλυπταν 27 στρέμματα γης, ή περίπου 110.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την πρωτοβουλία Asia Maritime Transparency Initiative.

Σε ένα άλλο νησί, το Subi Reef, άλλο νησί, αναπτύσσονται υπόγειες βάσεις κυρίως την εγκατάσταση δύο μονάδων με κεραίες για τη βελτίωση των συστημάτων πληροφοριών. Εν τω μεταξύ, νέα ραντάρ και οθόνες επικοινωνίας έχουν επίσης εντοπιστεί στη βόρεια πλευρά ενός άλλου νησιού, του Mischief Reef.

Για να καούν λιγότερα καύσιμα, οι πιλότοι πετούν σε υψόμετρο περίπου 20.000 ποδιών και περίπου 20 μίλια από τα νησιά για να αποφύγουν την σοβαρή αντιπαράθεση με το στρατό της Κίνας, δεδομένου ότι το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι απαγορεύεται να πετούν πιο κοντά από τα 12 μίλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν προειδοποιήσεις από τους Κινέζους στο ραδιόφωνο, έξι φορές, τόσο στα κινέζικα όσο και στα αγγλικά, όπου το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνεται αναφέροντας ότι επρόκειτο για αμερικανικό αεροσκάφος και ότι θα πρέπει να  αποχωρήσουν από την περιοχή, με τους Αμερικανούς να ανταποκρίνονται πως πρόκειται για νόμιμο και κυρίαρχο δικαίωμα τους που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και συμβάσεις

Η Αμερική ενισχύει την επιτήρηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, επειδή υπάρχει αυξανόμενος φόβος πως η Κίνα θα έχει κάποια μέρα τον πλήρη έλεγχο πάνω από 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια μπλε ύδατος, την ίδια ώρα που η στρατιωτική κατασκευή και ανάπτυξη στα νησιά επιταχύνεται.

Σύμφωνα με την Associated Press, το ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CCTV, είχε αναφέρει πως ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνπινγκ είπε τον Ιούνιο στον Αμερικανό Υπουργό ΆμυναςΤζιμ Μάτττις, ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ίντσα της επικράτειας από τους προγόνους του.

Δείτε φωτογραφίες από την περιπολία στη Νότια Σινική όπως την κατέγραψε το ABC News:


Δείτε και το αποκαλυπτικό βίντεο της περιπολίας :



Πηγή: ABC News