Παγώνει η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής με την οποία «παγώνει» το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφαση χορήγησης προσωρινής διαταγής αναφέρεται ότι το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

«Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία»

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρα των νομικών παραστατών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (σ.σ. από έγινε το αίτημα για «πάγωμα) υποστηρίχθηκε ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικες σχέσεις.

Αντίθετα, από την πλευρά του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, τονίσθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πληρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασάνιστηριων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.