Πάιατ: Σε νέο κρίσιμο πόστο ο παλιός «γνώριμος» της Ελλάδας

Ένας παλιός «γνώριμος» της Ελλάδας, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υφυπουργού στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, με αρμοδιότητα τους ενεργειακούς πόρους.

Την είδηση μετέδωσε μέσω Twitter λογαριασμός που παρακολουθεί, καταγράφει και μεταδίδει τις ψηφοφορίες στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως αναφέρει, η έγκριση της τοποθέτησης του Τζέφρι Πάιατ στη συγκεκριμένη θέση πέρασε δια βοής, χωρίς να χρειαστεί ονομαστική ψηφοφορία.

Η τοποθέτηση Πάιατ στο υφυπουργείο Ενέργειας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε σειρά σχεδίων και προγραμμάτων που αφορούν στον ενεργειακό τομέα της χώρας μας: από τον αγωγό EastMed και το σχήμα 3+1, μέχρι τις εγκαταστάσεις του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, στην πορεία απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Την τοποθέτηση του πρώην πρέσβη στο νέο του πόστο χαιρετίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στον Τζέφρι Πάιατ για τον διορισμό του ως υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων».

«Η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μας με έμφαση στα ενεργειακά θέματα», σημειώνει.