Πακιστάν: Αμερικανικά UAVs βομβάρδισαν θέσεις ισλαμιστών;

Μια αεροπορική επιδρομή, την οποία θεωρείται ότι έκαναν αμερικανικά, τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σήμερα είχε αποτέλεσμα 10 πρόσωπα που σύμφωνα με αξιωματούχους ήταν ισλαμιστές μαχητές να χάσουν τη ζωή τους, εν μέσω των επιχειρήσεων σε μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα.

Τα αεροσκάφη εκτόξευσαν δύο πυραύλους το καθένα εναντίον ενός αυτοκινήτου και εναντίον ενός κτιρίου αντίστοιχα στο χωριό Λουάρα Μάντι, στην περιοχή Ντάτα Χελ του Βόρειου Ουαζιριστάν, στα εδάφη των φυλών. «Έχουμε πληροφορίες από τους άνδρες μας επί του πεδίου ότι 10 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στην επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου σήμερα το πρωί», δήλωσε ο αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σύμφωνα με έναν ακόμη αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, δύο από τα θύματα της επίθεσης «ήταν Ουζμπέκοι μαχητές».

Ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι συνδέονται με την αλ Κάιντα και το συμμαχικό της Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) ουσιαστικά ελέγχουν το Βόρειο Ουαζιριστάν επί σχεδόν μια δεκαετία και χρησιμοποιούν την αυτόνομη αυτή επαρχία ως εφαλτήριο για επιθέσεις πέραν των συνόρων στο γειτονικό Αφγανιστάν. Ωστόσο οι μαχητές αυτοί έχουν αναγκαστεί να τραπούν σε φυγή από τα κρησφύγετά τους καθώς ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε μια εκκαθαριστική επιχείρηση στην περιοχή από τα μέσα του Ιουνίου.

Ο στρατός του Πακιστάν λέει ότι έχει σκοτώσει πάνω από 1.100 μαχητές μέσα στους τρεις μήνες των επιχειρήσεων που διεξάγει. Όμως οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές και οι Πακιστανοί Ταλιμπάν τις διαψεύδουν.

Την τελευταία δεκαετία οι περιοχές των φυλών στο Πακιστάν —οι ορεινές ημιαυτόνομες επαρχίες κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν— έχουν βομβαρδιστεί εκατοντάδες φορές από αμερικανικά τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε την στιγμή που οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με Τόμαχοκ -ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκωση πολέμου: ΤΟΜΑΧΟΚ εναντίον των τζιχαντιστών από αμερικανικά πλοία

«Καθαρό» ελληνικό ναι στην μεταστάθμευση uav’s στη Σούδα – Ποια άλλη βάση ζήτησαν οι ΗΠΑ