Πακιστάν: Η στιγμή που πυροβολούν τον Ιμράν Xαν – Ομολόγησε ο δράστης [vid]

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, πυροβολήθηκε στο πόδι κατά την διάρκεια της αυτοκινητοπομπής διαμαρτυρίας, σε μια «ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας», όπως δηλώνουν οι δυνάδελφοί του.

Αρκετοί άλλοι στην αυτοκινητοπομπή τραυματίστηκαν και ο υπουργός Πληροφοριών είπε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη. Ένα μέλος του κόμματος του Ιμράν Χαν δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό.

Ένα από τα δεκάδες βίντεο που έχουν δημοσιευθεί από το σημείο της επίθεσης δείχνει την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται τους πυροβολισμούς. Στο βίντεο, ο Ιμράν Χαν φαίνεται να χαιρετάει χαμογελαστός τα πλήθη, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί και ο ίδιος πέφτει κάτω τραυματισμένος.

«Ήταν μια ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας. Ο Χαν χτυπήθηκε, αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή. Είχε πολλή αιμορραγία», δήλωσε στο Reuters ο Φαουάντ Τσόντρι, εκπρόσωπος του κόμματος του Πακιστάν, Tehreek-e-Insaf (PTI). «Αν το πήθος δεν είχε σταματήσει τον δράστη, ολόκληρη η ηγεσία του PTI θα είχε εξαφανιστεί».

Ο Χαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαχόρης μετά την επίθεση στο Ουαζιραμπάντ, σχεδόν 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ. Μετά την επίθεση, εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ορισμένες περιοχές της χώρας απαταίντως «δικαιοσύνη» για την επίθεση.

Η αστυνομία του Πακιστάν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας 30χρονος άνδρας να ομολογεί ότι είναι ο δράστης. «Αυτός (ο Χαν) παραπλανούσε τον κόσμο και δεν το άντεχα. Ήθελα να τον σκοτώσω», δήλωσε ο ύποπτος, ενώ υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera