OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πέντε νεκροί από έκρηξη με στόχο σχολικό λεωφορείο στο Βελουχιστάν

21/05/2025 - 11:48
Πακιστάν - Ινδία

REUTERS/Imran Ali

Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον τρία παιδιά είναι μεταξύ των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν καμικάζι βομβιστής στοχοθέτησε στρατιωτικό σχολικό λεωφορείο στην ταραγμένη πακιστανική επαρχία του Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, σε μια επίθεση για την οποία το Πακιστάν κατηγόρησε πράκτορες της Ινδίας.

Περίπου 40 μαθητές βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, που κατευθυνόταν σε σχολείο τη λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει ο στρατός, και υπάρχουν τραυματίες, δήλωσε ο Γιασίρ Ικμπάλ, διοικητής της περιφέρειας Χουζντάρ, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν και ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ εξέδωσαν γρήγορα δηλώσεις καταδικάζοντας τη βία και κατηγορώντας «τρομοκράτες πληρεξουσίους της Ινδίας» για ανάμιξη στην επίθεση. Δεν γνωστοποίησαν ωστόσο στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με το Νέο Δελχί.

Η κυβέρνηση της Ινδίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Τουλάχιστον τρία παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν στην επίθεση, ανέφερε ο στρατός στη δήλωσή του.

बलूचिस्तान के खुजदार जिले में स्कूल बस पर हुआ आतंकी हमला, कार बॉम्बर के जरिए विस्फोटक धमाका किया गया जिसमें 4 बच्चों समेत 38 से ज्यादा लोग घायल हुए हैं।

डिप्टी कमिश्नर यासिर इकबाल ने कहा है कि ये हमला उस समय हुआ जब बस बच्चों को स्कूल ले जा रही थी।#baluchistan… pic.twitter.com/Am9DBSR8fQ

— Molitics (@moliticsindia) May 21, 2025

Οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, οι οποίες διαθέτουν πυρηνικά όπλα, είναι αυξημένες μετά τη σύναψη μιας κατάπαυσης του πυρός στις 10 Μαΐου – για την οποία διπλωμάτες προειδοποίησαν ότι είναι εύθραυστη – μετά την πιο έντονη στρατιωτική δράση εδώ και δεκαετίες σε μια σύγκρουση για την οποία αναλυτές και αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους ότι θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου.

Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για υποστήριξη μαχητών η μία στο έδαφος της άλλης – κατηγορία που και οι δύο αρνούνται. Η τελευταία στρατιωτική κλιμάκωση, κατά την οποία οι δύο χώρες αντάλλαξαν πυραυλικά πλήγματα, πυροδοτήθηκε αφού η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι υποστηρίζει μαχητές που επιτέθηκαν σε δεκάδες τουρίστες στο ινδικό τμήμα της διαφιλονικούμενης περιφέρειας του Κασμίρ. Το Ισλαμαμπάντ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν) είναι η μεγαλύτερη σε έκταση επαρχία του Πακιστάν, αλλά η μικρότερη σε πληθυσμό. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κατοικούν σ’ αυτή περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι και έχει πολλά ορυχεία, όμως εδώ και δεκαετίες πλήττεται από μια εξέγερση.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία έφερε στο νου μία από τις πιο φονικές επιθέσεις στην ιστορία του Πακιστάν, όταν επίθεση σε σχολείο του στρατού, το 2014 στη βόρεια πόλη Πεσαουάρ, είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 130 παιδιά. Την ευθύνη είχε αναλάβει η Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν, μια ακραία ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙΕΚΡΗΞΗΙΝΔΙΑΜΠΑΛΟΥΤΣΙΣΤΑΝΠΑΚΙΣΤΑΝ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert