Πάνω από 1000 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία της επιχείρησης «Inherent Resolve», της στρατιωτικής εκστρατείας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς περισσότεροι από 1.100 άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των αμερικανικών επιθέσεων από το 2014 μέχρι σήμερα.

Από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2018, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 30.008 πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία. Τα πλήγματα αυτά είχαν ως παράπλευρο αποτέλεσμα τον θάνατο 1.114 αμάχων πολιτών.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι εφαρμόζει ενδελεχείς κανόνες και διαδικασίες επιλογής στόχων και διεξαγωγής επιθέσεων με σκοπό την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των επιθέσεων στον άμαχο πληθυσμό και στις μη στρατιωτικές υποδομές των περιοχών.

«Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει λεπτομερή έλεγχο και αξιολόγηση του κάθε στόχου πριν από ένα χτύπημα. καθώς και ίδιο επιπέδου έλεγχο και αξιολόγηση μετά το κάθε πλήγμα.

Βέβαια, υπάρχει έντονη αμφισβήτησή του αριθμού των αμάχων που έχουν σκοτωθεί ως συνέπεια των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι αριθμοί που δημοσιεύει το Πεντάγωνο είναι χαμηλότεροι από ότι στην πραγματικότητα.

Πηγή Forces.net