Παραβιάσεις: Τουρκική… αποχή και ελληνική επιφυλακή!

«ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 28η IOYNΙΟΥ 2017» αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, έτσι για… αλλαγή από τις συνήθεις ανακοινώσεις που βρίθουν παραβιάσεων και «αερομαχιών» μεταξύ των μαχητικών της γείτονος και των δικών μας.

Η -πρόσκαιρη- ανάπαυλα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται, σύμφωνα με πηγές της Π.Α, στους εορτασμούς του ραμαζανιού ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι πιλότοι των Μοιρών Αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας εφησυχάζουν, κάθε άλλο μάλιστα. Οι υπηρεσίες επιφυλακής βγαίνουν κανονικά και τα πληρώματα που εκτελούν καθήκοντα readiness στα πολεμικά αεροδρόμια της χώρας είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή χτυπήσει το «κακό τηλέφωνο» να τρέξουν στα ήδη επιθεωρημένα από τους τεχνικούς οπλισμένα αεροπλάνα τους και να βρεθούν στον αέρα, νικώντας πρώτα το χρονόμετρο και μετά τους παρείσακτους στο ελληνικό FIR.

Γιατί ευχάριστο μεν το «διάλειμμα» όμως, όπως λέει ένα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο γνωμικό, η διαρκής επαγρύπνηση είναι το τίμημα της ειρήνης. Άλλωστε, με την πρώτη ευκαιρία, οι γείτονες θα… τo συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν.