Παραβίαση εναέριου χώρου Φινλανδίας απο Ρωσικά μαχητικά

Το Φινλανδικο Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε οτι καταδιωκτικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας χθές σηκώθηκαν σε συνθήκες συναγερμού στον ουρανό εξαιτίας της παραβίασης του εναέριου χώρου της χώρας από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το επεισόδιο σημειώθηκε «το πρωί της 11ης Ιουνίου στην περιοχή του κόλπου της Φινλανδίας». «Το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας υποπτέυεται 2 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη για παραβίαση του φινλανδικού εναέριου χώρου».

Η συνοριακή φρουρά της χώρας πήρε τη διαταγή να ερευνήσει το επεισόδιο αυτό και να αναφέρει για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ωστόσο ο επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικης Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Ντρομπισλεφσκι δήλωσε οτι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με την Φωνή της Ρωσίας ο Ντρομπισέφσκι επισήμανε οτι «Για κάθε πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υλικά αντικειμενικού ελέγχου, που επιβεβαιώνουν την απουσία οποιασδήποτε παραβίασης του εναέριου χώρου της Φινλανδίας».

Εδω αξίζει να σημειώσουμε οτι ειναι η δεύτερη φορά μεσα σ’ ενα μήνα που σημειώνεται τέτοιο γεγονός. Το 2008 η Φινλανδία ανακοίνωσε την αγορά 12 ραντάρ λόγω των συχνών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της απο την Ρωσία.