«Πάρκο» ή βαρβαρότητα; Ο Αλίγιεφ φιγουράρει ανάμεσα σε κράνη νεκρών Αρμένιων!

Έκπληξη και αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η είδηση της δημιουργίας «Πάρκου» στο Αζερμπαϊτζάν, με «λάφυρα» από τον πόλεμο εναντίον της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κι αν η είδηση από μόνη της δεν είναι αρκετή, η εικόνα του Αζέρου Προέδρου Αλίγιεφ, με στρατιωτική περιβολή, να περιφέρεται ανάμεσα σε κράνη νεκρών στρατιωτών, αποτελεί γροθιά στο στομάχι.

Την φωτογραφία ανέβασε στο Twitter ο Neil Hauer, δημοσιογράφος και αναλυτής που έχει συνεργαστεί με πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, γράφοντας: «Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στην έκθεση που άνοιξε πρόσφατα παρουσιάζοντας τα κράνη Αρμένιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ τον περασμένο χρόνο».

Πιό «οξύς» ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανάφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ εγκαινίασε το Military Trophy Park. Ένα μνημείο βαρβαρότητας με «τρόπαια» από την πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως κράνη και ομοιώματα νεκρών Αρμενίων στρατιωτών, προσβάλλοντας με ειδεχθή τρόπο τη μνήμη τους. Οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούν να σιωπούν σε αυτές τις μεσαιωνικές πρακτικές που ντροπιάζουν την ανθρωπότητα».