Patriot: Η Σουηδία αγοράζει το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας

 Το πράσινο φως έδωσε η Σουηδία στις Ένοπλες Δυνάμεις της να αγοράσουν το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της αυξανόμενης Ρωσικής απειλής.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας δήλωσε ότι αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας να αγοράσουν ένα νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας.

Η νέα αγορά θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα αεράμυνας, το οποίο δεν είναι ικανό να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία – αξίας 10 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (1,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων) – θα περιλαμβάνει επίσης τέσσερα συστήματα εκτόξευσης και δύο είδη πυραύλων, καθώς και άλλο εξοπλισμό και εκπαίδευση του προσωπικού, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της κυβέρνησης της Σουηδίας.

Η Σουηδία είχε εκφράσει προηγουμένως ανησυχίες για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της Ρωσικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα μετά την προσάρτιση της Κριμαίας.

Πηγή PressTV