Patriot Park: Η Ντισνεϋλαντ του Πούτιν! ΒΙΝΤΕΟ

Καλώς ήλθατε στο Patriot Park: Στρατιωτική διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Τα παιδιά μπορούν να παίζουν με εκτοξευτές πυραύλων και να σκαρφαλώνουν στο βαρύ οπλισμό. Αυτη ειναι η Ντίσνευλαντ του Βλάντιμιρ Πούτιν!
Αυτο το τεράστιο στρατιωτικό πάρκο στην Kubinka, μία ώρα οδικώς έξω από τη Μόσχα, εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Πούτιν την Τρίτη σε μια περίοδο αυξημένου πατριωτισμού και στρατιωτικής ρητορικής στον απόηχο της προσάρτησης της Κριμαίας και της αντιπαράθεσης με τη Δύση.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε το γεγονός ως ευκαιρία για να ανακοινώσει την ένταξη 40 νέων διηπειρωτικών πυραύλων στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας για το 2015 . Δήλωσε ότι το πάρκο θα είναι «ένα σημαντικό κομμάτι στα πλαίσια της πατριοτικής εργασίας μας με τους νέους».

Εκτός του ότι είναι μια “στρατιωτική Disneyland», το Patriot Park είναι επίσης ένας χώρος συνεδρίων και εκθέσεων, και η Τρίτη σηματοδότησε επίσης την έναρξη της έκθεσης «Στρατός 2015» – «Army 2015», όπου προβάλεται ο πιο σύγχρονος ρωσικος στρατιωτικός εξοπλισμός και στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες.

Ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ γνωστός και ως ο Χειρουργός, ηγέτης των Λύκων της Νύχτας, μετα απο την περιοδεία του στο Patriot Park την πρώτη ημέρα , είπε: “Όταν κοιτάω όλα αυτά τα πράγματα νιώθω περήφανος για τη Ρωσία και συνηδητοποιώ οτι μπορούμε να απαντήσουμε στους Αμερικανούς. Δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το κουμπί. «
Όταν το πάρκο στην Kubinka λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα θα μπορει να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθε ημέρα. Θα υπάρχουν αναπαραστάσεις μερικών από των πιο διασημων ρωσικων και σοβιετικών μαχών στην ιστορία, και συχνές προβολές στρατιωτικών δυνατοτήτων και αμυντικού εξοπλισμού.

Θα ανοίξουν ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης για να μπορούν οι οικογένειες να μένουν περισσότερο απο μια μέρα, ακόμη και για διακόπές. Το πάρκο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, και θα κοστίσει στο υπουργείο Άμυνας 20.000.000.000 ρούβλια (250εκατ ευρω περίπου), σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant. Οι επισκέπτες θα μπορούν να οδηγούν άρματα μάχης, να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα και να λαμβάνουν μέρος σε extreme sports.

«Νομίζω ότι αυτό το πάρκο είναι ένα δώρο προς τους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι μπορούν πλέον να βλέπουν την πλήρη ισχύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Όντας εδώ σου δίνετε μια αίσθηση της εσωτερικής αυτάρκειας και η βεβαιότητα οτι μπορούμε να υπερασπίστούμε το έδαφός μας «, δήλωσε ο Σεργκέι Πριβαλοβ, ένας Ρώσος ορθόδοξος ιερέας ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης. “Τα παιδιά πρέπει να έρθουν εδώ, να παίξουν με το οπλοστάσιο και να σκαρφαλώσουν στα τάνκς, να δουν όλες τις συγχρονες τεχνολογίες που δε θα γνώριζαν εαν δεν ηταν για το πάρκο αυτο.”

Σ’ενα περίπτερο της έκθεσης πωλούνται μαγνήτες για το ψυγείο που απεικονίζουν ηγέτες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων τον Πούτιν, τον Ιωσήφ Στάλιν αλλα και τον Λαβρεντι Μπέρια, έναν από τους πιο διαβόητους μπράβους του Στάλιν. Τα καταστήματα πουλάνε, t-shirts, φούτερ και μπουφάν ειτε με το πρόσωπο του Πούτιν ή εξυμνώντας τη νίκη στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι Ρώσοι δεν θα πρέπει να σταθούν στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της χώρας και θα πρεέπει να επικεντρωθούν στις στρατιωτικές νίκες τόσο της τσαρικής Ρωσίας αλλα και της Σοβιετικής Ένωσης. Η νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας έχει αναχθεί σε εθνική ιδέα συσπείρωσης, μια τεράστια γιορτή έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο.

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία αναφορά στις πρόσφατες τακτικές «υβριδικού πολέμου» της Ρωσίας, ενας όρος που χρησιμοποιείται για την παρέμβαση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας μισθοφόρους. Επισήμως, η Μόσχα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού και προσπάθησε να καλύψει έως και το θάνατο των στρατιωτών που υπηρετούν στην εμπόλεμη ζώνη.

Η Μόσχα θεωρεί οτι το Patriot Park θα βοηθήσει στην δημιουργία μιας νέας αίσθησης πατριωτισμού στη νεολαία της Ρωσίας.

Business Insider