Παυλόπουλος: Στόχος η διεύρυνση της συνεργασίας με το Βιετνάμ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ.Ραμ Μπιν Μιν στο Προεδρικό Μέγαρο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος καλωσόρισε τον κ. Μπιν Μιν, και τον διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη αυτή θα συσφίξει τις ήδη καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η χώρα της Ασίας, επισημαίνοντας ότι αυτό την καθιστά ρυθμιστή στην περιοχή. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας να διευρύνει τη συνεργασία της με το Βιετνάμ, ειδικά σε θέματα διεθνούς δικαίου όπως η ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη συνάντηση στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στη χώρα και τον συνεχάρη για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Προσκάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη χώρα του.

Επαίνεσε ακόμη τον ρόλο της χώρας μας στον πολιτισμό και τα γράμματα αλλά και στον αγώνα του Βιετνάμ για ανεξαρτησία.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά για να συζητήσουν τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα.

Πηγή: Sputnik