Πενς: Μια νέα «χρυσή» εποχή του διαστήματος για τις ΗΠΑ με αποικία στη Σελήνη μέχρι το 2024 ανακοίνωσε ο Πενς

 Οι ΗΠΑ σύντομα θα απαλλαγούν από την δαπανηρή εξάρτηση από τους ρωσικούς διαστημικούς πυραύλους, υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, περιγράφοντας το όραμα των ΗΠΑ για μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο Μάικ Πενς υποσχέθηκε να τερματίσει την αμερικανική εξάρτηση από τα ρωσικά Soyuz, τα οποία είναι ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής με τον οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να στείλουν υλικά και προσωπικό στο διάστημα. «Αυτές οι μέρες πρόκειται να τελειώσουν», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα σας δώσω μια υπόσχεση: Σύντομα και πολύ σύντομα, Αμερικανοί αστροναύτες θα επιστρέψουν στο διάστημα με πυραύλους που θα ξεκινούν από το αμερικανικό έδαφος». Ο Πενς είπε, ενώ ο ίδιος και ο Διευθυντής της NASA, ο Jim Bridenstine, επισκέφθηκε το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον την Πέμπτη.

Η NASA εργάζεται εδώ και χρόνια με τους εμπορικούς της εταίρους SpaceX και Boeing για την ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς πληρώματος CST-100 Starliner και Crew Dragon 2, αμφότερα τα οποία ο αμερικανικός οργανισμός διαστήματος ελπίζει να καταστούν «επιχειρησιακοί» το επόμενο έτος.

Επιπλέον, ο Πενς υποσχέθηκε ότι «η Αμερική θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στα αστέρια για άλλη μια φορά», οικοδομώντας μια αποικία στη Σελήνη μέχρι το 2024, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται εντατικές προσπάθειες ώστε την δεκαετία του 2030 ο πρώτος άνθρωπος να πατήσει στον Άρη.

«Θα επιστρέψουμε στη Σελήνη, Αμερικανοί θα πατήσουν στον Άρη και θα εξερευνήσουμε για άλλη μια φορά τα βάθη του διαστήματος», είπε.

«Συνεργαζόμαστε με το Κογκρέσο για να παρέχουμε ένα πρωτοφανές ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να κάνουμε πραγματικότητα την διαστημική πλατφόρμα που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Ο αμερικανός Αντιπρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους υπεροχή στο διάστημα για να αντιμετωπίσουν μια ορατή απειλή από την Κίνα και τη Ρωσία.

«Η Κίνα έχει επιθετικό οπλισμό στο διάστημα. Επίσης, η Ρωσία αναπτύσσει και δοκιμάζει νέα και επικίνδυνα όπλα και τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των διαστημικών δυνατοτήτων της Αμερικής», δήλωσε ο Πενς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να κρατήσει την Αμερική μπροστά από τους αντιπάλους μας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα «.

Με πληροφορίες από Fox News και RT.com, Φωτογραφία Reuters