Πεντάγωνο: Παραίτηση αξιωματούχου που χειρίζεται Ρωσία-Ουκρανία

Κορυφαία αξιωματoύχος του Πενταγώνου που ασχολείται με το θέμα Ρωσίας-Ουκρανίας πρόκειται να παραιτηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου.

Η Evelyn Farkas, η αναπληρώτρια βοηθός γραμματέα Άμυνας για τη Ρωσία,Ουκρανία και Ευρασία, εγκαταλέιπει το πόστο της μετά απο πέντε χρόνια συνεργασίας με το Υπουργειο Άμυνας, επιβεβαίωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος στο Politico.

“Η ίδια ήταν σύμβουλος σε τρεις γραμματείς που είχαν αντικείμενο σχετικά με την πολιτική της Ρωσίας, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές στο πώς οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ανταποκριθούν στις επιθετικές αντιδράσεις της Ρωσίας και έχει μεγάλη επιρροή στην εξασφάλιση 244 εκατομμυριων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας”, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός.

“Επιπρόσθετα,η Evelyn έφερε νέες και προτότυπες σκέψεις στις πολιτικές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης-που υποστηρίζουν το ενδιαφέρον του Μαυροβουνιου για ενταξή του στο ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας την αμυντική συνεργασία με την Γεωργία, και αυξάνοντας την πολυμερή συνεργασία με τρια έθνη του Καυκασου”, συμπλήρωσε.

Ένας ακόμη αξιωματούχος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο θα γίνει ιδιαίτερα αδύναμο με την αποχώρηση της Farkas. η οποία προηγουμένως είχε διατελέσει Υφυπουργός Άμυνας, ανάμεσα σε πολλές άλλες ανώτερες θέσεις που είχε στο Υπουργέιο Άμυνας.

“Δεν υπάρχουν πολλοί ειδικοί στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα οι οποίοι έχουν μια μακρά διαδρομή”, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό κάνει το Πεντάγωνο πιο αδύναμο όσον αφορά στη χάραξη της πολιτικής της στα Ευρωπαικά θέματα”.

Η παραίτηση της Farkas ήρθε τη στιγμή στην οποία η εθνικό ομάδα ασφαλέιας του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα είναι διχασμένη στο πώς να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ουκρανίας για βοήθεια ως απάντηση σ’αυό που η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι είναι ρωσική επιθετικότητα.

Και ενώ ο Πρόεδρος αντιτίθεται σε αυτή την ενέργεια, κάποιοι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ, έχουν δηλώσει ότι θα το σκεφτούν.

ΠΗΓΗ:/sputniknews