«Πέπλο προστασίας» από ρωσικά ελικόπτερα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Ο Ρώσος πιλότος του στρατού Ντμίτρι Ιβάνοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως η Μόσχα θα αναπτύξει τα ελικόπτερα της σε ύψος 50-60 μέτρων

Onalert Newsroom
ελικόπτερα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία ανέπτυξε στρατιωτικά ελικόπτερα για να περιπολούν μια περιοχή κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και να βοηθήσουν στην προστασία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας που επιχειρεί στην περιοχή, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Τουρκικές και ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν κοινές περιπόλους στη βορειοανατολική Συρία για να παρακολουθούν την τήρηση μιας συμφωνίας που συνήφθη από τη Μόσχα και την Άγκυρα, αφού η Τουρκία εξαπέλυσε πριν από έναν μήνα επίθεση πέραν των συνόρων της εναντίον σύρων ανταρτών επιδιώκοντας να απωθήσει τους μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας τους οποίους θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

Ο Ρώσος πιλότος του στρατού Ντμίτρι Ιβάνοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως η Μόσχα θα αναπτύξει τα ελικόπτερα της σε ύψος 50-60 μέτρων κατά μήκος αρκετών από τις οδούς που χρησιμοποιούν οι περίπολοι.

«Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά μήκος όλων των οδών των περιπόλων», φέρεται να δήλωσε ο Ιβανόφ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμπου ντάμπι - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι – Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία

Στη ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ανώτεροι στρατιωτικοί και διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έμειναν 600.000 άνθρωποι μετά από ρωσική επίθεση – Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης πλοίο με εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα