Perm: Έκρηξη με δύο νεκρούς σε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού υλικού [vids]

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές αλλά και τις πρόσφατες εκρήξεις στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις αλλά και «σενάρια» σχετικά με την δράση Ουκρανών σαμποτέρ, μια ακόμα έκρηξη σε ρωσικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Perm, κόστισε τη ζωή σε δύο εργάτες και τραυμάτισε έναν ακόμη.

Όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές κυβερνητικές αρχές, την 1η Μαΐου και περί τις 8 μ.μ σημειώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών «Perm Power Plant» το οποίο κατασκευάζει μεταξύ άλλων και υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (Multiple Rocket Launch Systems – MRLS) τύπου Smerch και Grad, που είναι καίριας σημασίας για την ρωσική πολεμική μηχανή, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο με φόντο τη νέα ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ακαριαία ένας εργάτης και άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας τελικά έχασε τη ζωή του. Η αρμόδια περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε επίσης ότι η Κρατική Επιθεώρηση Εργασίας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια έρευνας προκειμένου να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι συνθήκες γύρω από τις οποίες έλαβε χώρα το μοιραίο περιστατικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο η «σύμπτωση» των πολλών εκρήξεων σε στρατηγικές υποδομές και στρατιωτικά εργοστάσια σε ρωσικό έδαφος έχει προκαλέσει «φήμες» για την δράση Ουκρανών στρατιωτών μέσα στη Ρωσία. Παρόλο που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ήταν σχετικά εφικτό στο Μπέλγκοροντ, λόγω της απόστασης από τα ουκρανικά σύνορα, εντούτοις κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση της πόλης Perm, που βρίσκεται κοντά στα Ουράλια Όρη, ενέχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας και δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

 

Φωτογραφία αρχείου Reuters