ΦΩΤΟ. Υψηλά μέτρα ασφαλείας στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που φέτος διοργανώνεται στο Νταβός, ανέρχονται στις 2,500. Την φετινή χρονιά εχει σημειωθεί ρεκόρ υψηλών προσκεκλημένων κατι που εξηγεί τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και την έντονη παρουσία του στρατού όπως φαίνεται και στις παρακάτω – εντυπωσιακές – φωτογραφίες.

Ο Μπόργκε Μπρέντε ένας από τους διοργανωτές του Νταβός,δήλωσε στο Deutsche Welle οτι είναι ικανοποιημένος: «Σχεδόν 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, συμμετέχουν φέτος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Επιπλέον έχουμε 350 υπουργούς ή εκπροσώπους κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, καθώς και τους προεδρεύοντες στο G20, στο G8, στην ΕΕ, στις χώρες BRICS, καθώς και τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν».

Όπως αναφέρει το DW oι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι επιχειρηματίες καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δεν χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια, αλλά αποκλειστικά από συνδρομές των 1.000 επιχειρήσεων-μελών του Φόρουμ. Οι συνδρομές κυμαίνονται από 34.000 έως 400.000 ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξετάσεις» Τσίπρα για τα εθνικά θέματα στο Στέητ Ντιπάρτμεντ

5,1 δις σ΄ένα χρόνο έχασε η Γερμανία από το εμπάργκο προϊόντων της στην Ελλάδα!

Αμερικανικό «κράξιμο» για τις αμυντικές δαπάνες με την κυβέρνηση να δικαιώνει τις επικρίσεις!