Πληθαίνουν οι φήμες για επιχείρηση false flag από τη Ρωσία – Ποιός ο στόχος

«Το σχέδιο της Ρωσίας αποκαλύφθηκε» αναφέρει το CNN Turk, κάνοντας λόγο για μια επιχείρηση «ψευδούς σημαίας – false flag» που ετοιμάζει η Μόσχα, για να εξισορροπήσει τις απώλειές της στο πεδίο, ειδικά μετά την αποχώρηση από την Χερσώνα.

Το τουρκικό δίκτυο αναφέρει πως η Ρωσία «τραυματίστηκε σοβαρά» στον πόλεμο που ξεκίνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και αναζητεί μια εντυπωσιακή κίνηση.

Κατά το CNN Turk – που επικαλείται δημοσίευμα της Daily Mail – η κίνηση αυτή κατά τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών θα είναι μια επιχείρηση false flag στη Λευκορωσία.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα, έκθεση της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας προειδοποιεί πως οι δυνάμεις του Πούτιν σχεδιάζουν να στοχοποιήσουν το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Astravets στην περιοχή Grodno και τις υποδομές στη Brest της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτή την επιχείρηση false flag με τρόπο που να «ενοχοποιεί» το ΝΑΤΟ ή την Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ και να παρασύρει τη Λευκορωσία στον πόλεμο, σημειώνει το Cnn Turk.

Η είσοδος της Λευκορωσίας στον πόλεμο θα σήμαινε το άνοιγμα δεύτερου μετώπου στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πάντα κατά τα ίδια δημοσιεύματα, ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σχολιάζουν ότι η είσοδος της Λευκορωσίας στον πόλεμο είναι η τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας για νίκη, η οποία έχει υποχωρήσει στο πεδίο.

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις στις οποίες – κατά τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας – σχεδιάζεται η επιχείρηση false flag βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Λιθουανίας και μόλις 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Βίλνιους.

Πηγή: cnnturk.com