Πολεμικά αεροσκάφη απο την Τουρκία βομβάρδισαν την Κομπανί

Πολεμικά αεροσκάφη που δεν ανήκουν στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και προέρχονταν από την Τουρκία βομβάρδισαν τη νύχτα στόχους στην περιοχή της κουρδικής πόλης Κομπανί, στη συρο-τουρκική μεθόριο, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Rami Abdulrahman, ο οποίος διευθύνει το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις επιδρομές, περίπου 30-35 χιλιόμετρα (19-22 μίλια) δυτικά της πόλης Κομπανί, επίσης γνωστή ως Ayn al-Arab, είχαν έρθει από το κατεύθυνση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή και το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία.

Ο Abdulrahman είπε ότι δεν ήταν σαφές ποια χώρα είχε πραγματοποιήσει τις επιδρομές, αν και τα αεροπλάνα μάλλον δεν ηταν από την πολεμική αεροπορία της Συρίας, είπε. Το Παρατηρητήριο του Abdulrahman συγκεντρώνει τις πληροφορίες από ένα δίκτυο διαφόρων πηγών απ’ όλη τη Συρία.

Οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα.
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα επίθεση κατά της πόλης Κομπανί, αναγκάζοντας 130.000 Κούρδους της Συρίας να διαφύγουν προς την Τουρκία.

ΑΠΕ/REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

100.000 Κούρδοι της Συρίας στην Τουρκία – ΦΩΤΟ


Το PKK καλεί του νέους Κούρδους της Τουρκίας στα όπλα!

Στρατιωτική βοήθεια «σε όλα τα επίπεδα» ζητούν οι κούρδοι μαχητές στη Συρία