Πόλεμος για τη συντριβή! Φιλορώσος λέει ότι το κατέρριψε – Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Boeing777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH17, που αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ. 

»Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Torez, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε – μην πετάτε στον ουρανό μας», είπε, όπως μεταδίδει το Kyiv Post.



Η συντριβή του αεροσκάφους ήταν από τα θέματα που συζήτησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν, στην προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνίας τους. “Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την αναφορά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που του παραδόθηκε ακριβώς πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία τους” ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
“Πόλεμος” προπαγάνδας για το ποιος ευθύνεται για την συντριβή του Μπόϊνγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Το Κίεβο δεν αποκλείει να καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές, οι οποίοι από την πλευρά τους κατηγορούν τις ουκρανικές δυνάμεις ότι ευθύνονται για τη συντριβή.
Η Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, σε ύψος 10.000 μέτρων και σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάρριψης του αεροσκάφους, υπενθυμίζοντας ότι είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία “μετά τα αεροσκάφη An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που καταρρίφθηκαν από το έδαφος της Ρωσίας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε .
Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας επέρριψε ευθέως την ευθύνη στους φιλορώσους αυτονομιστές, υποστηρίζοντας ότι το Μπόινγκ χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ.
Τα συντρίμμια του Μπόινγκ εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Γκράμποβο και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 100 πτώματα στην περιοχή της τραγωδίας.

Διαβάστε ακόμη:

Μπόϊνγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην Ουκρανία! Ποιος το κατέρριψε;

Μπόϊνγκ: «Το αεροπλάνο έπεσε ας το αποδεχτούμε» είπαν στους συγγενείς

Tο Μπόινγκ πετούσε 4 ώρες πριν χαθεί