Πόλεμος στην Ουκρανία: 11 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Κουπιάνσκ, Χερσώνα και Λβιβ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό χθες στην πόλη Κουπιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής του Χαρκόβου ‘Ολεγκ Σινεχούμποφ.

«Δυστυχώς, εντοπίστηκαν δύο ακόμα πτώματα πολιτών», ανεβάζοντας σε οκτώ, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, τον συνολικό αριθμό των νεκρών, δήλωσε μέσω Telegram ο αξιωματούχος.

Δύο από τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εθελοντές που ασχολούνταν με την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή των συγκρούσεων, δήλωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας το τέλος των ερευνών στο σημείο.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε κατευθυνόμενο πύραυλο εδάφους-αέρος Grom-E1 για το χτύπημα αυτό, δήλωσε ο ίδιος.

Ένας νεκρός στο Λβιβ και δύο στη Χερσώνα

Ένας άνδρας σκοτώθηκε στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος χθες στο Λβιβ και δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της Χερσώνας στα νότια, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο αριθμός των νεκρών αμάχων αυξάνεται ραγδαία, αν και η Μόσχα αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους.

Στο Λβιβ, το οποίο απέχει πολύ από τις γραμμές του μετώπου, μια τεράστια φωτιά ξέσπασε αφού τρεις βιομηχανικές αποθήκες χτυπήθηκαν σε επίθεση γύρω στις 5 το πρωί, δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας δείχνουν πυροσβέστες να καταπολεμούν τις τεράστιες φλόγες στις αποθήκες.

Η Ντενίζ Μπράουν, η συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για την Ουκρανία, δήλωσε ότι μια αποθήκη που χρησιμοποιούσε η μη κυβερνητική οργάνωση Caritas-Spes καταστράφηκε.

«Η ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική εγκατάσταση, η οποία περιείχε περίπου 300 τόνους προμήθειες βοήθειας, κάηκε ολοσχερώς», είπε σε δήλωσή της.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λβιβ, Maksym Kozytskyi, υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν χθες 18 drones στην περιοχή και ότι 15 καταρρίφθηκαν, συμπεριλαμβανομένων επτά που βρίσκονταν ακριβώς πάνω από την πόλη της Λβιβ.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει συνολικά 30 drones και έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander σε επιθέσεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι 27 από τα drones καταρρίφθηκαν.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters