Πόλεμος στην Ουκρανία: 13 ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς 13 ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόβοχραντ στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς είπε πως σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Είπε επίσης πως ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

«13 πύραυλοι, 8 πύραυλοι Kalibr που εκτοξεύτηκαν από την θάλασσα και 5 πύραυλοι Kh-22 που εκτοξεύτηκαν από ένα αεροπλάνο Tu-22M3, χτύπησαν την περιοχή σήμερα το πρωί».

Ο Ραϊκόβιτς είπε πως τα πλήγματα προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα ένας τομέας της περιφερειακής πρωτεύουσας Κροπιβνίτσκιι να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται τις τελευταίες 48 ώρες καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον της Ρωσίας στην επαρχία της Χερσώνας, δυτικά του ποταμού Δνείπερου, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρά πυροβολικού κατά μήκος του ποταμού Ινχούλετς, παραπόταμου του Δνείπερου στην νοτιο-κεντρική Ουκρανία, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι γραμμές εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του ποταμού είναι όλο και περισσότερο σε κίνδυνο», ανέφερε το υπουργείο σε μια ενημέρωση της υπηρεσίας πληροφοριών.

Πρόσθεσε πως επιπλέον ουκρανικά πλήγματα προκάλεσαν κι άλλες ζημιές στη γέφυρα Αντονίφσκι, παρότι η Ρωσία πραγματοποίησε προσωρινές επισκευές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda / Φωτογραφία Twitter