Πόλεμος στην Ουκρανία: 8 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Χερσώνα

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και ένα εννιάχρονο αγόρι σε δύο χωριά της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Έξι άμαχοι τραυματίστηκαν στο χωριό Στάνισλαβ στη δεξιά όχθη των εκβολών του ποταμού Ντνίπρο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Oleksandr Prokudin. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο χωριό Αντονίβκα στα περίχωρα της Χερσώνας, δήλωσε ο αρχηγός της στρατιωτικής διοίκησης Ρομάν Μρότσκο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν την πόλη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο μετά από σχεδόν οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις που την κατέλαβαν αμέσως μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής τους.

Η περιοχή δέχεται τώρα συχνά πυρά πυροβολικού από ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του ποταμού Ντνίπρο.

Νωρίτερα σήμερα, αναφέρθηκαν εκρήξεις και σε άλλες περιοχές στην Ουκρανία, κυρίως το Κίεβο και την Οδησσό, όπου στόχος ήταν μια αποθήκη τροφίμων. Από τη ρωσική επιδρομή, τουλάχιστον πέντε άμαχοι τραυματίστηκαν σοβαρά στην περιφέρεια του Κιέβου.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters