Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νεκρό Ρώσο Ταξίαρχο, Υποδιοικητή της 41ης Στρατιάς [pic]

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA, επικαλούμενο ανάρτηση Ρώσου απόστρατου αξιωματικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως ο Ρώσος Ταξίαρχος Andrei Sukhovetskiy σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την είδηση έκανε γνωστή, ένας Ρώσος απόστρατος βετεράνος και φίλος του Ταξίαρχου, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK (αντίστοιχο του Facebook) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με πολύ πόνο πληροφορηθήκαμε την τραγική είδηση για τον θάνατο του φίλου μας, Ταξίαρχου Andrei Sukhovetskiy, στο έδαφος της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Όπως ήταν αναμενόμενο τα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία εντόπισαν την πληροφορία και την δημοσίευσαν. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ούτε από τον ουκρανικό ούτε από τον ρωσικό Στρατό, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος αξιωματικός ήταν διοικητής της Ορεινής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Novorossiysk, ενώ πριν δύο μήνες είχε αναλάβει καθήκοντα ως Υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων (41st Combined Arms Army) της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δείτε την σχετική ανάρτηση: