Μαριούπολη: Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει το χτύπημα στο Γενικό Προξενείο

Πρώτη ενημέρωση: 14:40

Δεύτερη ενημέρωση: 16:36

Με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα επικοινώνησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την επίσημη ενημέρωση να δείχνει πως επιβεβαιώνεται το χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στην Μαριούπολη. «O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D.Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό πολιορκία με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το κτίριο όπου στεγάζεται το ελληνικό προξενείο που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του και ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με την Ελλάδα μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά βρίσκεται σε καταφύγιο για να προφυλαχθεί.

Πρόκειται για ένα χτύπημα το οποίο έγινε την ώρα που έχει κηρυχθεί στη Μαριούπολη κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι που βρίσκονται στην περιοχή. Διπλωματικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο μέσα στην πόλη της Μαριούπολης. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει.

Με πληροφορίες από: Newsit Φωτογραφία αρχείου Reuters