Πόλεμος στην Ουκρανία: Απλοί πολίτες φτιάχνουν βόμβες μολότοφ και οπλίζονται στο Κίεβο [vids]

Οι πολίτες στο Κίεβο κλήθηκαν να φτιάξουν βόμβες βενζίνης μολότοφ σήμερα, Παρασκευή, καθώς κρύβονταν σε αυτοσχέδια καταφύγια και υπόγεια, περιμένοντας μια ρωσική επίθεση στην πρωτεύουσα στην Ουκρανία.

Πύραυλοι σφυροκόπησαν το Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής φώναζαν, αυξάνοντας τους φόβους μεταξύ των κατοίκων που δεν εγκατέλειψαν την πόλη των 3 εκατομμυρίων την Πέμπτη ότι επίκειται επίθεση.

«Φτιάξτε μολότοφ, εξουδετερώστε τον κατακτητή!», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, ενώ οι τοπικές αρχές είπαν στους ανθρώπους στη βορειοδυτική περιοχή της πόλης Obolon να μείνουν μακριά από τους δρόμους γιατί πλησιάζουν «ενεργές εχθροπραξίες».

Βίντεο του Al Jazeera δείχνει άνδρες με πολιτικά ρούχα να οπλίζονται με όπλα στην περιοχή Obolon του Κιέβου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν προς την πρωτεύουσα στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχει μοιράσει 18.000 όπλα σε απλούς πολίτες, με σκοπό να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα καθώς επίκεινται ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία Reuters