Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Ρώσου Ταξίαρχου της 41ης Στρατιάς – «Τον έφαγε» ελεύθερος σκοπευτής

Ένας Ρώσος Ταξίαρχος σκοτώθηκε εν μέσω σκληρών μαχών στην Ουκρανία, ένα σημαντικό πλήγμα για τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ταξίαρχος Αντρέι Σουχοβέτσκι, ο οποίος ήταν ο υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, πέθανε χθες καθώς οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση.

Ο θάνατός του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αλλά ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον συνάδελφό του Σεργκέι Τσιπιλίοφ και αναφέρθηκε ευρέως από πολλά ρωσικά και ουκρανικά ειδησεογραφικά μέσα.

Ο απόστρατος βετεράνος Τσιπιλίοφ, της Ένωσης Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Σουχοβέτσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα ως ίσως την πιο «τραννή» απόδειξη του θανάτου του.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό το πού σκοτώθηκε ο Σουχοβέτσκι. Ο 47χρονος ήταν βετεράνος με παράσημο και διορίστηκε υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς τον Οκτώβριο του 2021.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε «από ελεύθερο σκοπευτή» και ανέφερε ότι η κηδεία του Ταξίαρχου θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία το Σάββατο. Ο θάνατος του υψηλόβαθμου στρατιωτικού αποτελεί μακράν την ανώτερη ρώσικη προσωπικότητα που έχει σκοτωθεί στη σύγκρουση με την Ουκρανία μέχρι στιγμής. Αποτελεί σοβαρή απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις.

Μετά από μέρες άρνησης, το Κρεμλίνο παραδέχτηκε χθες ότι 498 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν και 1.600 τραυματίστηκαν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι σχεδόν σίγουρα υψηλότερος. Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ισχυρίστηκαν σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί 9.000 απώλειες.

Με πληροφορίες από: Daily Mail