Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία δεν έχει πλέον τις ίδιες δυνατότητες μάχης για να συνεχίσει την εισβολή»

Η Ρωσία δεν έχει πλέον αρκετές πραγματικές μαχητικές δυνατότητες και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό για να συνεχίσει περαιτέρω την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου, Μιχαήλο Ποντολιάκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild στις 5 Ιουλίου.

Ο Ποντολιάκ είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί σήμερα πυραύλους από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας.

«Χρησιμοποιούν παλιά θωρακισμένα οχήματα, και προσπαθούν να ανοίξουν ξανά όλες τις παλιές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις τους», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Σήμερα χρησιμοποιούν τη λεγόμενη «κρυφή κινητοποίηση», όταν κινητοποιούν τον μέγιστο αριθμό ανθρώπων από μικρές και μεσαίες πόλεις, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα διαμαρτυρίας. (Αυτό) επειδή δεν έχουν αρκετή πραγματική ικανότητα μάχης και σύγχρονο εξοπλισμό».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έφτασε στο όριο κορεσμού με τα όπλα της τους τελευταίους δύο μήνες και τώρα θα κατηφορίσει», πρόσθεσε ο Ποντολιάκ.

«Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή, αμερικανική βιομηχανία για να μας επιτρέψει να λάβουμε μερικά ακόμη όπλα», είπε. «Δηλαδή όπλα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς ή συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας».

«(Αυτό) επειδή η Ρωσία έχει μεταβεί σε έναν συγκεκριμένο τύπο πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένας πόλεμος τρομοκρατικού τύπου ενάντια στους πληθυσμούς των ειρηνικών πόλεων».

Με πληροφορίες από: The New Voice Of Ukraine / Φωτογραφία αρχείου Reuters