Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία έχει χάσει περισσότερο εξοπλισμό από όσον διέθετε όταν άρχιζε την εισβολή»

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έχουν πλέον χάσει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στην Ουκρανία από ό,τι είχαν στην κατοχή τους την εποχή της ευρείας κλίμακας εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτό ανέφερε ο Ταξίαρχος Oleksii Hromov, Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Επιχειρησιακού Τμήματος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων σε δηλώσεις του στο Ukrinform.

«Ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία. Όσον αφορά τους κύριους τύπους όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και συστήματα πυροβολικού, οι απώλειές του υπερβαίνουν πλέον τον αριθμό των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού που διέθετε στην αρχή της εισβολής», ανέφερε ο Hromov.

«Συγκεκριμένα, έχουμε καταστρέψει περισσότερα από 3.000 εχθρικά άρματα μάχης, 6.000 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 2.000 συστήματα πυροβολικού, 420 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, περίπου 300 μαχητικά αεροσκάφη και 270 ελικόπτερα», απαρίθμησε ο ίδιος.

Ο ταξίαρχος Χρόμοφ τόνισε επίσης ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, μόνο η Πολεμική Αεροπορία της χώρας έχει καταστρέψει συνολικά 1.893 εναέριους στόχους, που περιλαμβάνουν

Επιπλέον, ορισμένοι από τους εναέριους στόχους καταρρίφθηκαν από άλλα – πλην την Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας – δυνάμεις, σημείωσε ο Χρόμοφ.

Πηγή: pravda.com.ua