Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία πλήττει λιμενικές εγκαταστάσεις για σιτηρά στην περιοχή της Οδησσού

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε λιμενικές υποδομές.

Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε λιμενικές υποδομές, όπως ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Ο κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χτύπημα αυτό, που έπληξε χώρο φόρτωσης και λιμενικές εγκαταστάσεις για σιτηρά, χωρίς να διευκρινίζει πού ακριβώς έγινε η επίθεση.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι το χτύπημα έγινε με υπερηχητικούς πυραύλους Onyx που εκτοξεύθηκαν από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά χτυπήματα με πυραύλους και drones σε λιμενικές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες, δυσκολεύοντας την Ουκρανία, βασική παραγωγό σιτηρών, να εξάγει τα προϊόντα της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ