Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που η ουκρανική αεράμυνα καταρρίπτει ρωσικό Su-35 στη Χερσώνα [vid]

Η δυνάμεις στην Ουκρανία υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν χθες, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, πιθανότατα ένα Su-35, κοντά στην πόλη Νόβα Καχόβκα, στην περιοχή της Χερσώνας.

Την ανακοίνωση έκανε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook, όπως αναφέρει η Ukrinform.

«Γύρω στις 20:00 της 19ης Ιουλίου, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, πιθανότατα ένα Su-35, καταρρίφθηκε από τις αντιαεροπορικές μονάδες πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στη Νόβα Καχόβκα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την διοίκηση, το μαχητικό αεροσκάφος επιχείρησε να επιτεθεί στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία. Ο πιλότος εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος και σύμφωνα με πληροφορίες επέζησε.

Έπισης, στις 19 Ιουλίου, οι μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψαν πέντε ρωσικά drones επιχειρησιακού και τακτικού επιπέδου.

Όπως αναφέρθηκε, από την αρχή της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου έως τις 19 Ιουλίου, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξολοθρεύσει περίπου 38.550 Ρώσους στρατιώτες.